Mekanın dekorasyonunu oldukça kuvvetlendiren ve temellendiren unsurlardan olan şömineler her ne kadar lüks dekorasyon parçalarından da olsalar aslında uygun fiyatlara da sahip olunabilecek unsurlardandır.

Doların yükselmesiyle birlikte ülkemizde üretimi fazlaca yapılmayan şöminelerinde normal olarak fiyatları bir miktar daha arttı ama şömine fiyatlarının satışların çok da yüksek olmadığı bu dönemde düşebilme ihtimalli var gibi duruyor.

Sitemizdeki bakımdan önce de şöminelere yer vermiştik. Daha çok şömine modellerine ait resimlere yer verdiğimiz o yazılar da az da olsa şömine alanında hizmet veren firmalara ait fiyat bilgilerine yer ayırmaya çalışmıştık.

Şömine alırken dikkat edilmesi gereken noktalar tabi ki var ama iş ne yazık ki bununla bitmiyor. Yapıya uygulamak da ayrı bir işlem gerektiriyor ki bu hem masraflı hem de oldukça özen gösterilmesi gereken bir nokta. Şömine yapımı kadar yapılmış şöminenin yapıya uygulanması da can sıkabiliyor. Bu nedenle bu sektörde uzun süredir hizmet vermekte olan firmalarla çalışmak hem yapı güvenliği hem de kaliteli ürüne sahip olma adına önemli bir nokta. Eğer şömineye sahip olmak istiyorsanız ciddi bir miktarı gözden çıkartmanız gerekiyor.

Bunların dışında şömine bakımı diye bir şey var ki ona bu yazı da çok fazla yer vermesem sanırım daha iyi olacak.
İlerleyen günlerde İstanbul, Ankara, İzmir şömine fiyatlarına ve bu alanda hizmet veren firmalar ait çeşitlere yer vermeye çalışacağım. Şimdilik burada noktalamak zorundayım. Umarım yararlı olabilmişimdir.

6 Aralık 2008 Cumartesi