Fayanslar kaplama alanın önde gelen unsurlarından biri olarak birçok mutfak, banyo sahibinin dikkatini çekiyor. Özellikle fayans modelleri sayıca fazla olan firmalar bu alandan büyük gelir elde ediyorlar. Çeşitliliğin ve kalitenin hüküm sürdüğü bu alanla ilgili fiyat ve model bilgisi vermenin yararlı olabileceğini düşündük.

Düzenli olarak sitemizi takip eden ziyaretçilerimiz sitemizin bakıma alınmadan önceki halinde yayınladığımız fayans modellerini hatırlayacaklardır. Ayrıca o yazılarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerimizde fayans satan yerleri, fayans çeşitlerini resimle birlikte sizlerle paylaşmıştık. Bu nedenle bunları tekrar etmeyi gereksiz bulduk.
Bu yazıda ise sizlerle paylaşmak istediğimiz noktalar fayansın avantajları, dezavantajları ve fayans fiyatları üzerinde etkisi olan unsurlar.

Her şeyden önce fayanslarının geleneksel kaplamalara göre bariz bir uygulama kolaylığı var. Her ne bu işlemi bir çok kişi kendi yapmak istemese de bu hizmeti veren firmaların ortalığı fazla dağıtmadan kısa sürede uygulamayı bitirmesi bir çok tüketici açısından kabul görür bir sonuç oluyor. Uygulama rahatlığından sonra gelen bir diğer avantaj ise temizliğinin, bakımının düzenli yapıldığı sürece pek sorun yaşatmaması. Mermer gibi yüzeyler çabuk yıpranabilirken (tabi ki kaliteye bağlı olarak) fayanslar genellikle daha uzun ömürlü olabiliyorlar.

Fayans modelleri hakkında göz önünde bulundurulması gerek bir diğer nokta ise görsel olarak farklılık gösteren modellerin yanında kullanılan malzeme ve tabi tutulan işlemler açısından da çeşitlerin bulunması. Normal olarak kullanılan malzeme direkt olarak ürünün kalitesini etkiliyor ve fayans fiyatlarının üzerinde bariz bir değişme yaratıyor.

Daha önceleri de yayınladığımız galerilerden daha fazla fayans modeline ait çeşitli modelleri görebilirsiniz. Bunları tekrar yayınlayarak sitemizi düzenli takip eden ziyaretçilerimizi sıkmak istemedik. Gelecek hafta daha geniş bir model arşiviyle yeni bir makale yazmayı düşünüyoruz. Şimdilik hoşça kalın.

3 Aralık 2008 Çarşamba