Yataklar uzun bir günün ardından eve geldiğimizde biran önce kavuşmak istediğimiz, yorgunluğumuzu dindirip bizi yeni güne hazırlayan en yakın dostlarımızdandır. Her ne kadar son zamanlarda bir çok alanda olduğu gibi yataklarda da fiyat yükselişi söz konusu olsa da yapılan indirimler ve uygun taksit seçenekleri sayesinde yataklar satılmaya devam ediyor.

Sitemizi sürekli takip ediyorsanız geçtiğimiz haftalarda sizlerle yataklar üzerine paylaştığımız makaleyi anımsayacaksınızdır. O yazıda da genel anlamda yatağın temel bir ihtiyaç olduğuna değinmiştik ve yapısından bahsetmiştik. Bu sektörde hizmet veren firmalara ait yatak fiyatlarına yer vermiştik. Bellona, İstikbal, Arstil gibi firmaların bu alanda model, çeşit zenginliğiyle lider olduklarına ve uygun fiyat (özellikle kampanyada olan yatak modelleri için) ve taksit seçenekleriyle ihtiyaç sahiplerine çözüm sunduklarını belirtmiştik.

Bu yazıda ise işin biraz daha piyasa boyutundan uzaklaşıp yataklar hakkında dikkat edilmesi gereken noktalara yer vermek daha uygun olacaktır diye düşündüm. Elbette, ister istemez bir yatağı incelerken dikkatimizi çeken ilk nokta fiyatı oluyor. Daha sonra şekline, biçimine bakıyoruz. Dekorasyonumuza uyar mı diye düşünüyoruz. Fakat tüm bunlardan önce (en azından dekoratiflikten önce) dikkat etmemiz gereken bir başka nokta var ki hepsinden daha önemli. Yatağın sağlığa uygun olup olmama durumu. Gerçi eğer popüler bir yatak markası tercih ettiyseniz reklamlardan da alışkın olduğumuz gibi ergonomi çok da sorun olmuyor fakat ucuz bir yatak alırken bile buna dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü ergonomik olmayan bir yatak fiyatı ne kadar uygun olursa olsun sizlere sıkıntı yaşatacaktır.

Yatak firmalarına, markalarına daha önceki yazılarımızda da değinmiştik. İlerleyen günlerde de bunları daha detaylı inceleyip yatak kampanyası olan markalara, firmalara ait bir liste hazırlayacağız. Eğer çeşitli modellere ait resimlere ihtiyacınız varsa site arşivimize de bir göz atabilirsiniz. Şimdilik burada noktayı koyuyoruz; umarım yardımcı olabilmişizdir.

1 Aralık 2008 Pazartesi