Amerikan kapılar özellikle iç yapıda dekorasyona getirdikleri hoş görünüm nedeniyle sıklıkla tercih edilen, diğer kapı türlerine göre daha yüksek fiyatlara sahip kapılardır. Amerikan kapı fiyatları her ne kadar firmaya, kullanılan malzemeye, üretim yerine göre değişiklik de gösterse genel anlamda diğer kapı türlerine göre yüksek bir fiyat aralığına sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Amerikan kapı fiyatları üzerine sizlerle sitemiz bakıma girmeden önce de detaylı bir makale paylaşmıştık. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizde bu tip kapılara yönelik hizmetler veren firmalara ait fiyat listelerine yer vermeye çalıştığımız o yazıda daha detaylı bilgiler de vermiştik. Ayrıca site arşivimizde Amerikan kapılar nasıl boyanır, onarı mı nasıldır, nasıl yapılır gibi sorularınıza cevap bulabileceğini belirtmiştik.

Bu tür kapılar hakkında belirtilmesi gereken bir diğer nokta ise artık üretiminin ülkemizde yaygınlaştığı meseledir. Yani Amerikan kapı almak isterken preslenmiş malzeme kullanılarak üretilen, bu kapıların sahip olduğu dekoratif özelliklerle donatılmaya çalışılmış kapı almak istemiyorsanız uygun fiyat nedeniyle kalitesiz ürün almamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

Bunların dışında Amerikan kapı nasıl boyanır şeklinde soranlar oluyor. Ev ortamında bu kapıları boyayabilmek basit bir işlem değil çünkü genellikle özel bir yöntemle boyanıyorlar. Bu boyama işlemi kat kat yapıldığı için kapının uzun bir bekleme süresi geçirmesi de gerekebiliyor. Bir kat boya atıldıktan sonra bir süre bekletilip üzerine tekrar özel bir katman uygulandıktan sonra tekrar boya atılabiliyor. Tabi ki bu kaliteli olanlarda kullanılan bir sistemdir. Piyasa da direkt olarak sunta – boya kombinasyonu ile satılan kapılar da mevcut.
Sanırım bu tür kapılar hakkında şimdilik bunları bilmeniz yeterli olacaktır. İlerleyen günlerde farklı firmalara ait uygun Amerikan kapı fiyatlarına da yer vermeye çalışacağız. Oldukça farklı kapı modellerini ise site arşivimizde rahatlıkla bulabilirsiniz. Şimdilik burada bitirmek durumundayım. Umarım sizlere yardımım olmuştur. Hoşça kalın.

4 Aralık 2008 Perşembe