Yapı ve dekorasyon açısından bir çok kişi tarafından hak ettiğini özeni göremeyen banyolar yorucu bir günden sonra evde soluğu aldığımız ilk nokta oluyorlar. Her ne kadar mobilyaları ya da bakımı / onarımı gibi nedenlerle bazen gereğinden fazla masraf çıkartsalar da banyolar her daim özen gösterilmesi gereken alanlar olmuşlardır.

Banyonun önemini ve hayatımızdaki yerini incelediğimiz bir yazımız daha vardı. O makalede bunların dışında İstanbul, Ankara, İzmir’de faaliyet gösteren bu alanda hizmet veren firmalara ait banyo modellerine ve fiyatlarına değinmeye çalışmıştık. Sitemizde ayrıca banyo mobilyalarına ait bilmeniz gereken temel noktaların da yer aldığını söylemiştik.

Banyo alanında hizmet veren firmaların sayısı da dekorasyon ve mobilya firmalarının sayısının artmasıyla birlikte arttı. Bu durum başta çeşitliğin artması ve kullanılan malzemelerin çeşitlilik göstermesi nedeniyle titiz, dikkatli kullanıcıları kararsız bırakma gibi bir olumsuzluğa neden olduysa da rekabet artışı sayesinde fiyatları düşürdüğü için hepimizin yüzünü güldürdü.

Banyoların can sıkıcı bir diğer noktası ise değiştirilmesi gerektiğinde çok büyük bir işçilik gerektirmesidir. Sadece değişim için değil, onarım ya da bakım için bile oldukça yüksek masraflar çıkartabilen banyolar bu nedenle dekorasyon firmaları tarafından üzerinde oldukça fazla durulan alanlardan oldular.

Daha önceleri de banyo modellerinden dekorasyon resimleri ile birlikte bahsettiğimiz için bunları yineleme gereksinimi duymuyorum ve yazıyı burada noktalıyorum. Umarım yararı olmuştur.

5 Aralık 2008 Cuma