Kaplama dediğimizde akla gelenlerin başında yer alan fayansları özellikle fiyat ve model bilgileriyle birlikte incelemek yararlı olabilir diye düşündük. Birkaç hafta önce sizlerle fayans nasıl yapılır, yapımı aşamaları nasıl gerçekleştilir gibi sorularınıza yanıt olabilecek kısa bir makale paylaşacağımızın haberini vermiştik. Bu yazıyla da bu konulara az da olsa değinmeye ve fayans konusunda elimden geldiğince sizleri aydınlatmaya çalışacağım.

Fayanslar yapıda duvar kaplamalarında - özellikle de banyolarda tercih edilen - modern yapı malzemelerdinden biridir. Özellikle son zamanlar fiyatlarının düşmesiyle birlikte (şüphesin bunda sektöre el atan firmaların sayısındaki artışın büyük etkisi var) fayans kullanımı gittikçe arttı. Bu yazı da da fayans hakkında detaylı bilgi isteyen ve fayans yapımı nasıldır? ucuz fayans nerede bulunur? gibi soruları kafasına takan ziyaretçilerimize yardımcı olmak adından elimizden geleni yaptık.

Öncelikle ülkemizde bu alanda hizmet veren birçok firmanın olması nedeniyle fayans modellerinin gün geçtikçe arttığını ve bu nedenle fayans çeşitlerinin oldukça fazla dala ayrıldığını söyleyebiliriz. Lafı daha da uzatmaktansa sizlerle bu alanda hizmet veren fayans firmalarını ucuz fiyata sahip olan modellerinden bir kaç tanesini göstermek isterim. Ayrıca fayans uygulaması ve döşemesi hakkında nasıl yapılırları karşılayacak resimler de eklemeden geçmek istemedim.



http://www.insaatdergisi.com/admin/editor_files/up_images/60_04.jpg
http://www.ondekor.com/20070321_1740_95.jpg

Fayans resimlerinin yetersiz olduğunun farkındayım. Bu nedenle ilerleye günlerde fayans modellerine daha detaylı bir çeşilde değinerek sizlere ucuz fayanslar nerede bulunur daha ayrıntılı bir çekilde açıklamaya çalışacağım.


28 Eylül 2008 Pazar