Yaşantımıza girdiğinden beri ev hayatını büyük ölçüde değiştiren pratik kullanıma yönelik Amerikan tipi mutfakların oldukça farklı modelleri var. Özellikle ufak evlere getirdikleri kolaylıklar ve pratikliklerle dikkat çeken bu mutfaklar gün geçtikte yaygınlaşmaya devam ediyor.

Özellikle dekorasyon ve mobilya alanındaki firmaların sayıca artmasından sonra çeşitliliği oldukça artan Amerikan mutfak modelleri tüketicinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Fakat can sıkıcı nokta genellikle dar olarak tasarlanmış mutfaklarda duvar yıkmadan bu stilin uygulanamayışı oluyor.

Aslında sitemizde daha önce de mutfak modellerine ait yazıları sizlerle paylaşmıştık ve bunlarda satır aralarında da olsa bu tür mutfaklara ait bilgilere yer vermeye çalışmıştık. Özellikle Amerikan mutfak modellerine ait resim galerimiz bir çok ziyaretçimizin dikkatini çekmiştir. Eğer sitemizi ilk defa ziyaret ediyorsanız bu makaleyi okumadan önce mutfak kategorisindeki o makaleyi incelemenizi tavsiye edebilirim.

Mutfak sektöründe hizmet veren firmaların artması fiyatları rekabet sayesinde indirdi fakat dolar kurunun yüksek olduğu günümüzde bu durum çok da büyük bir etki yaratmıyor. En azından şuan için bu işin ayırabilecek bütçesi çok olmayanlar için Amerikan mutfaklar hayal gibi duruyor.

İlerleyen günlerde ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerimizde yaygın olarak hizmet vermekte olan Kelebek Mobilya gibi firmalara ait mutfak modellerine yer vermeye ve fiyat listelerini sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

7 Aralık 2008 Pazar