Geçtiğimiz günlerde genel anlamda asma tavanlar üzerine sizlerle oldukça faydalı makaleler paylaşmıştık. Asma tavan sistemlerinin çalışma prensiblerinden, ortalama maliyet bilgisine kadar bazı noktalara değinmiştik. Bugün biraz daha detaya inerek asma tavan çeşitlerinden bahsetmek istedim. Bu yazımda özellikle taşyünü tavanlar hakkında elimden geldiğince bilgi vermeye çalışacağım.

Bu alanda ülkemizde hizmet veren birçok firma var ama tahmin edeceğiniz gibi aslında bu işin arkasında olanlar tüm bu firmaların birlikte çalıştığı büyük firmalar. Bu büyük firmaların bir yerde toptancıların başında Armstron ile OWA geliyor. Ürün çeşitliliği oldukça fazla olan bu firmalar birçok firmaya ürün sağlamakta.

Taşyünü asma tavanların birçok avantajı var ama kısaca bunlardan yüzeysel olarak bahsetmemiz gerekirse şunları söylebilirim.

Bu asma tavanlar sağladıkları hijyen, ısı izolasyonu gibi faktörlerin yanında tesisatı gizleme özelliğine sahiptir. Ayrıca yangın ve nem gibi yapı adına oldukça önemli etmenlere karşı da oldukça dayanıklıdırlar.

Bu ürünlerin özellikle montajda, kurulum ve sökülme aşamalarında getirdikleri kolaylıklar, sadece genel tesisatın gizlenmesi değil aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılması sayesinde enerjiden tasaruf edilmesine de yardımcı olur.

Tüm bu özelliklerden etkin bir biçimde baydalanabilmek için hangi ürünün tercih edileceği iyi belirlenmelidir. Bu aşamalarda özellikle uzman bir firmadan yardım almak son derece önemlidir. Kalınlık, ses yutma özelliği, neme karşı dayanıklılık gibi teknik etmenler son kullanıcının kolay kolay karar verebileceği şeyler değildir.

İlerleyen günlerde asma tavan konusunda çok daha detaylı bilgilerle sizlerle olmaya çalışacağım. Şimdilik bu kadar. Umarım yararlı olmuştur.

Daha detaylı bilgi için aspen in sitesine de bir göz atabilirsiniz

8 Eylül 2008 Pazartesi