Yapı alanındaki tadilatların başladığı bu dönemde fayans fiyatları piyasası hakkında 2009'a ait güncel fiyatlarla sizlerle bilgi vermek yerinde olur diye düşündüm. Her ne kadar piyasada farklı fiyat aralığında fayanslarla karşılaşmamız mümkün olsa da, ilgili bakanlığa göre ortalama yerli üretim kalebodur, fayans gibi ürünlerin fiyatının 10 - 20 lira arası olarak belirtildiğini söyleyebilirim.

Tabi iş uygulamaya gelince masraflar bu kadarla sınırlı kalmıyor. Özellikle banyo fayans döşemesi nasıl yapılır diye düşünenler için maliyet hesabı yapacak olursa işçiliği de katmamız gerektiğini unutmamalıyız. Özellikle bu tarz fayans uygulamalarına ait pek çok örnekte sarf malzeme fiyatının da dahil edilmesi gerektiğini göz ardı etmememiz gerekiyor. Yani demek istediğim ucuz bir fayans tercih etseniz bile, uygulama esnasında kullanılan sarf malzemenin ortalama maliyeti, pahalı bir fayans modeliyle hemen hemen aynı olacaktır. Bu nedenle fiyattan kısmaya çalışsanız bile sadece fayansı uygun fiyata almanız yeterli olmayacaktır.

Farklı fayans markalarına ait güncel fiyat bilgilerini de arşivimizde bulabilirsiniz. Yalnız eski tarihli başlıklara bakmayaya özen gösterin. Sizleri yanıltmak istemeyiz.

24 Haziran 2009 Çarşamba