Bu yazımızda dış cephe ve iç cephe mantolama nasıl yapılır konusu hakkında detaylı bilgi vermek istedik. Mantolama fiyatlarına ise başka bir yazımızda deyineceğiniz. Lafı fazla uzatmadan ön hazırlık aşamasıyla konuya girmek isttiyorum.

Boyamaya başlamadan önce yapılması gereken ilk şey yüzeyin yağ toz gibi yapışmayı azalatabilecek maddelerden arındırılmasıdır. Döküntülü ya da kabartı söz konusu olan yüzeylerde fırçalama temizlik için uygun bir yöntemdir. Fırçalama nasıl yapılır diye anlatmama gerek olduğunu sanmıyorum. Kısaca öncelikle yüzey düzgün, temiz, yapıştırmaya hazır bir hale getirilir.

Isı Yalıtım Levhalarının nasıl yapıştırılacağına gelelim? "Isı Yalıtım Levhalarının Nasıl Yapıştırılır?" sorusunun cevabı öncelikle yapıştırılacak yüzeye, yüzeyi tamamen kaplayacak şekilde yapıştırıcı sürülmesidir. Levhalar arasında boşluk kalmayacak şekilde duvara yapıştırmaya özen gösterilmelidir.



Bir diğer aşama ise köşe profillerinin yerleştirilmesidir. Bu aşamanın amacı rüzgar, yağmur gibi etkiler nedeniyle zamanla açılabilecek, zarar görebilecek köşeleri korumaktır. Bu amaçla köşelere köşe profilleri yerleştirilir.

Son aşama olan Boyama ise tercih mesedir. Seçime göre dış cephe boyası kullanılabilir. Bu aşamayla ilglili detalı bilgili "Boyama nasıl yapılır" adlı yazımızda bulabilirsiniz.

Şimdilik bu kadar. Okuduğumuz için saolun.

Etiketler: , ,

5 Temmuz 2008 Cumartesi