köşe portmanto ve kitaplık modelleri

Köşe portmanto ve kitaplık modelleri standart modellerden biraz daha farklı olabiliyor. Hatta çoğu zaman ölçülere göre imal edilmesi gerektiğini düşünürsek özel olarak yaptırılması gerektiğini bile söyleyebiliriz. Ama yine de bazı ölçüler için hazır modellerde bulunuyor ve şanslıysanız bunlardan biri işinizi görecektir. Sadece portmanto ve kitaplık değil ayakkabılık gibi mobilyalarda da benzer durumların olduğunu söylebilirim.

31 Ağustos 2010 Salı

posted by nesin sen? at 23:48

maket ev çizimi

Maket ve çizimleri son zamanlarda verilen proje ödevleri ile birlikte ayrı bir önem kazanmaya başladı. Sıfırdan başlamak istemeyenler genellikle bu tarz proje çizimlerini hazır olarak bulmaya çalışıyorlar. Bunlarla ilgili ev çizim örneklerini arşivimizde bulabilirsiniz. Bir çok modele sahip farklı uygulama örneklerini sizlere sunmaya çalıştık ve işinize yarayacağını umuyoruz. Tabi yine de emin değiliz, bir bakmak incelemek lazım.

30 Ağustos 2010 Pazartesi

posted by nesin sen? at 23:47

ikinci el restoran masa sandalye

İkinci el restoranların bazıların masa ve sandalye satışı da yapılıyor. Özellikle mekan kapatan yerlerde masa ve sandalyeleri ikinci el olarak oldukça uygun fiyatlara temin edebilmek mümkündür. Sadece restoran değil lokanta ve cafe gibi mekanlarda da bu tarz ikinci el eşya satışı yapılıyor ve fiyatları son derece makul oluyor. Eğer yeni bir mekan açmayı düşünüyorsanız kalkıp sıfır ürün alacağınıza bunlara ya da satılık spot ürünlere yönelebilirsiniz. Tabi ki ikinci el satılık sandalye ve masalar kimi zaman spottan bile ucuz olabiliyor.

29 Ağustos 2010 Pazar

posted by nesin sen? at 23:47

sahra beji ne renk

Sahra beji diye bir renk daha bu aralar popüler olmaya başladı. Öyle ki insanlar artık sahra beji ne renk ola ki tarzı sorularla geziyorlar. Bu tabi ki iç ya da dış cephe de kullanılabilecek bir boya rengidir ve erkekler açısından standart bejden bir farkı yoktur. Aslında çoğu erkeğe göre bej diye bir renk bile yoktur. Nasıl eflatuna, kavuniçine bir çoğumuz pembe ya da turuncu diyorsak bej de öyle bir renktir. Yani sahra beji diyorlar bir de. Ne gerek varsa…

27 Ağustos 2010 Cuma

posted by nesin sen? at 23:47

pasta tabağı

Pasta tabağı modelleri de bir hayli fazla olabiliyor. Bunun dışında servis tabakları olarak da bilinen, biraz daha sade ve şık modeller de farklı tabak modelleri olarak karşımıza çıkıyorlar. Bunlar her ne kadar genelde porselen yapıda da olsa gerek pasta, gerekse servis tabanlarının farklı maddelerden üretilen çeşitleri de var. Bunları eğer ucuz fiyatlara temin etmek isterseniz bu tarz çeşitlere yönelmeniz gerekebilir.

26 Ağustos 2010 Perşembe

posted by nesin sen? at 23:46

eskilerle balkon yenileme

Eskilerde balkon yenileme üzerine araştırma yapan bazı ziyaretçilerimizin olduğunu öğrendik. Eskiler ayrı bir semt adımı anlayamadım açıkçası ama eğer kast edilen şey eski tarz binalardaki balkon yenileme ise uygulama açısından çok da bir fark yok. Yani eskilerde balkon yenileme ile yenilerdeki işlem hemen hemen aynıdır. Bunla ilgili detaylar zaten arşivimizde de var.

25 Ağustos 2010 Çarşamba

posted by nesin sen? at 23:46

swarovski taşlarıyla cam süsleme

swarovski taşları dekorasyon adına büyük önem taşıyan ve şık görünümlere sahip taşlardır. Bunlar daha çok cam süslemede kullanılıyorlar. Tabi farklı kullanım alanları da var ama en yaygını bu. Bazı gözlüklerde bile bulunduklarını söyleyebiliriz. Kristal yapılı olmalarını belki de bunun en önemli nedeni. Bunun dışında çok özel ürünlerde de bulunabiliyorlar.

24 Ağustos 2010 Salı

posted by nesin sen? at 23:46

uzman tv mutfak modelleri

Uzman TV sadece eğitsel değil bu aralar farklı modelleri de tanıtan bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Mutfak modelleri de bunlar arasında bulunuyor. Açıkçası ben buna sıcak bakmıyorum. Daha dün gitar dersleri üzerine bir şeyler paylaşılan yerde bugün mutfak modellerini anlatan videoların yer alması çok da samimi değil. Ne tutarsa onu yapıyorlar gibi bir hava var. Bu da hiç hoş değil. Tasvip etmiyoruz.

23 Ağustos 2010 Pazartesi

posted by nesin sen? at 23:46

Yaşam ünitesi çeşitleri

Yaşam ünitesi çeşitleri daha çok hastane gibi ortamlarda ön planda olan araçlardır. Yine de bazı alanlarda bu tarz yavaş ünitelerini bulundurmak isteyebilirsiniz. Tabi bunlar bir duvar ünitesi gibi dekorasyon ile ilgili bir şey değil ama yine de acil durumlarda müdehale etmek adına bu tarz uygulamalara yönelinebilinir. Bir çok markanın bu tarz yaşam üniteleri mevcuttur.

22 Ağustos 2010 Pazar

posted by nesin sen? at 23:45

İntema banyo

İntema her ne kadar bir Vitra kadar popüler olmasa da uygun fiyatlara banyo ve mutfak alanında hizmet veren bir firmadır. Son zamanlarda inşaat ve tesisat malzemeleri ile ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında dekorasyona yönelik bazı uygulamalarda da rol aldığını söyleyebiliriz. İntema’nın en önemli özelliklerinden biri de banyolarının uygun fiyatlara satılması ve kurulumunun da basit olması olarak özetlenebilir. Bu yanıyla Vitra’ya alternatif olabilir.

21 Ağustos 2010 Cumartesi

posted by nesin sen? at 23:45

ferforje mumluk modeller

Ferforje mumluklar artık klasik mumluklar yerine çokça kullanılıyor. Bizlerde bunun için ufak bir araştırma yaptık. Ferforje mumluk modellerine ait resimleri sizler için arşivimize ekledik. Önceki yazılarıma bakarsanız hem bu dekoratif mumluklar hem de diğer modeller hakkında fikir edinebilirsiniz. Şamdanlar ile birlikte de bu mumlukların çokça kullanıldığını söyleyebilirim.

20 Ağustos 2010 Cuma

posted by nesin sen? at 23:44

kum bejinin duvardaki rengi

Kum bejinin duvardaki rengi oldukça dekoratif duruyor ve tercih edilesi bir renk olduğu söyleyebiliriz. Boya ile ilgilenenler rengin dekorasyon üzerindeki etkisini bilirler ve kum bejinin hem mütevazi hem de diğer mobilyalar ile biriikte uyum içinde olacağını söyleyebiliriz. Renkleri tercih etmeden önce iyi düşünmekte her zaman yarar var tabi ki yine de.

19 Ağustos 2010 Perşembe

posted by nesin sen? at 23:44

köse takımları modelleri

Köşe takımlarının modelleri markalara hatta serilere göre çok ciddi oranda farklı tasarımlara gidebiliyor. Mutfak ve banyo mobilyalarında bile bu durum geçerliyken köşe takımı gibi çeşitliliğin bol olduğu bir yerde bunun böyle olmasına çok da şaşırmamak gerek aslında. Tüm bunlarla ilgili modelleri ve farklı markalara ait fiyatlarları önceki yazılarımızda da bulabilirsiniz.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

posted by nesin sen? at 23:44

en ucuz BAHÇE salıncak

En ucuz bahçe salıncaklarının nerede satıldığını net olarak bilmiyorum ama yapı marketlerde çok uygun fiyata benzer ürünler bulabilmek mümkün. Mobilya satan bazı yerlerde de bahçe salıncakları var ama sanırım bunların fiyatları en ucuz olabilmenin bir hayli dışında kalıyor. Bu ürünlere ait en uygun fiyatlar sanırım Koçtaş’ta var. Tabi sağlam bir piyasa araştırması yapmak gerek ama Koçtaş’taki fiyatların son derece uygun olduğunu söyleyebilirim.

17 Ağustos 2010 Salı

posted by nesin sen? at 23:41

prefabrik evlerin iç görünümü

Prefabrik evlerin iç görünümü nasıldır diye soran bir çok kişi var. Aslında iç görünümü bir çok yapıda olduğu gibidir yani kolay kolay bir eksiklik fark edilmez. Tabi bu anlatılarak gösterilecek bir şey değil. Bunun için iç mekandan çekilmiş bazı fotoğrafları da arşivimize eklemeye çalıştık. Detaylar için arşivimizdeki prefabrik ev resimlerini inceleyebilir ve iç görünüm hakkında fikir edinebilirsiniz.

16 Ağustos 2010 Pazartesi

posted by nesin sen? at 23:41

italyan boya fiyatları

İtalyan boya fiyatları markadan markaya ciddi oranlarda değişikliğe uğrayabiliyor. Zaten ithal ürün olmasından dolayı fiyatlarının genel anlamda yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Sedef yapılı boyalarında bulunması yine fiyatsı arttıran bir diğer unsurdur. Tabi tüm bunlara rağmen dekorasyon ve dekoratiflik açısından İtalyan boya fiyatlarının son kuruşuna kadar hak edildiği söylenebilir.

15 Ağustos 2010 Pazar

posted by nesin sen? at 23:41

villa modelleri örnekleri

Villa modelleri ve bunlara ait örnekleri önceki yazılarımızda da sizlere göstermiştik. Bunlara ait bir çok fotoğraf var ama durumdan ve sahip olduğu konumdan ziyade Villa’nın yapısı önemli. Artık bir çok yeni yapının çelik yapıda olduğunu unutmamak lazım. Bu durum tabi ki villalar için de geçerli. Prefabrik ev modellerinin bazılarında bile çelik yapı kullanılırken villanın bu yapıda olmaması oldukça riskli olur diyebilirim.

14 Ağustos 2010 Cumartesi

posted by nesin sen? at 23:41

sedef kaplama nasıl yapılır

Sedef kaplama artık bir çok yerde kullanılan bir teknik haline gelmeye başladı. Sedef kaplama nasıl yapılır sorusu eskiden sadece ahşapla ilgili konularda karşımıza çıkarken şimdi daha genel olarak sorulabiliyor. Bunla ilgili uygulamalar için bir usta ile çalışmakta fayda var. Çünkü sedef yapılarda dekorasyon amaçlı uygulansa bile bir inşaat malzemesi gibi ele alınacak bir unsur değil ve oldukça dikkatli bir şekilde uygulanması gerekiyor. Detayları arşivimizde görebilirsiniz.

13 Ağustos 2010 Cuma

posted by nesin sen? at 23:41

bohçalama nasıl yapılır

Bohçalama yapımı ve yalıtım nasıl yapılır gibi konular yazın gelmesi ve siding işlerinin artmasıyla birlikte akıllara takılan sorular arasında bulunmaya başlandı. Bodrum gibi mekanlarda uygulanan bohçalama teknikleri aslında belli bir prosedürden ibaret. Ama yapı yalıtımına yabancı kişiler sıkıntı çekebilir. Bu nedenle anlayan birine devretmekte büyük yarar var gibi duruyor. İşi tabi ki, yapıyı değil.

12 Ağustos 2010 Perşembe

posted by nesin sen? at 23:40

beton saksı fiyatları

Beton saksılar her ne kadar çok sağlıklı olmasalar da fiyatlarından dolayı çokça kullanılıyorlar. Beton saksı fiyatları ne kadardan başlar ve ne civardadır gibi soruları cevaplamak adına bizlerde iki hafta öncesi güncel bir fiyat listesi yayınlamıştık. Hale fiyatlar ciddi bir oranda değişmedi. Bu ürünlerin ucuz fiyatlarda alıcı bulmasının önemli bir deni imalatının kolay olması ve birçok yerde yapılmasıdır. Ama dediğimiz gibi çok da yaygın değiller.

11 Ağustos 2010 Çarşamba

posted by nesin sen? at 23:40

geometrik cisimlerle ev yapımı

Geometrik cisimlerle maket yapımından sonra ev yapımı da ayrı bir hobi haline gelmeye başladı. Burada hazırlama aşamasında büyük bir dikkat gerekiyor. Az biraz matematik bilgisi de olsa fena olmaz aslında. Geometrik cisimlerle ev yapımı nasıl olur gibi soruların en temel cevapları bunlar sanırım. Bunların dışında projeyi önceden detayları ile belirlemenizde yapacağınız işi net olarak bilip sorunlarla başa çıkmanızda önemli bir yere sahiptir.

10 Ağustos 2010 Salı

posted by nesin sen? at 23:40

arabalı yatak fiyatları

Arabalı yataklar daha çok çilek ile popüler oldular ama artık bir çok üretici bu tarz ürünlere yer veriyor. Ufak çaplı firmalarda bile arabalı modelleri çok rahat bir şekilde görebiliyoruz. Bu nedenle çok da büyük bir bütçe ayırmanıza aslında gerek yok diyebilirim. Bunlara mutlaka göz atın ve ona göre bir yatak modeline daha doğrusu markasına karar verin. Çilek mobilyaya bir ton para bayılmanıza gerek yok, imitasyonu varken.

9 Ağustos 2010 Pazartesi

posted by nesin sen? at 01:24

yeşil koltuk takımları

Yeşik koltuk takımları bir çok mobilya markasının katologlarında farklı seriler altında yer alıyorlar. Renk olarak tercih yapmak aslında dekorasyon açısından çok da mantıklı değil ama tabi aman duvar rengimle uyumlu olsun diyenlerdenseniz böyle bir atraksiyona girebilirsiniz. Aslında aman kısmını demeseniz de girebilirsiniz.

8 Ağustos 2010 Pazar

posted by nesin sen? at 01:24

bebek battaniyesi süslemesi

Bebek battanyiesi süslemeleri artık gelenek haline geldi hatta bunun hazır örgü ile satılanları vs. mevcut. Gerçekten de bu hazır olayı sınır tanımıyor. Eğer siz de bebek battaniyesine, daha doğrusu süslenmiş bebek battaniyesine gerek duyanlardansanız hiç uğraşmayın çünkü artık çok uygun fiyatlara hazırları var ve o el emeği olanlardan anlamayan bir kişi tarafından kolay kolay ayırt edilemezler.

7 Ağustos 2010 Cumartesi

posted by nesin sen? at 01:24

ahşap zemin kaplama fiyatları

Ahşap zemin kaplamanın bir çok tekniği ve bu tekniğe bağlı olarak değişen fiyatları var. Kullandığınız kaplama çeşidinden, yapıştırıcıya kadar fiyatı etkileyen bu kadar çok etmen varken ortalama bir rakam vermek çok da doğru değil. Döşeme olarak kullanabileceğiniz hem doğal hem de sentetik bir çok madde bulunuyor. Parke çeşitlerinin bile bu kadar fazla olduğu bir yerde fiyat şudur demek gerçekten zor ama her bütçeye göre çözüm mevcut diyebilirim.

6 Ağustos 2010 Cuma

posted by nesin sen? at 01:24

gelinlik modeli kitapları

Bu aralar gelinlik modelleri alanında o kadar fazla şey üretilmeye başladı ki artık bunları derleyip kitap haline getirmeye başladılar. Ne derece gerekli bilmiyorum ama gerçekten de piyasada 2009 – 2010 gelinlik modellerini detaylıca inceleyen ver resimleri ile birlikte yorumlara ve ortalama fiyatlara da yer veren bir çok kitap mevcut. Bunlara göz atabilirsiniz. Fikir vereceği kesin gibi duruyor.

5 Ağustos 2010 Perşembe

posted by nesin sen? at 01:23

siyah banyo dolabı modelleri fiyatları

Siyah banyo dolapları iddialı duruşları ve şık tasarımları ile bu aralar çok dikkat çekiyorlar. Bizlerde bunlarla ilgili kapsamlı bir inceleme ile sizlere merhaba demeye çalışmıştık. Siyah ve Beyaz renklerin fazla bir karakteri olmadığı söyleyen uzmanlarda var ama duruş olarak oldukça etkili oldukları da bir gerçek. Bu aralar siyah ve beyaz banyo dolabı modelleri de popüler olmalarından dolayı biraz artmış ve üst seri gibi gösterilmeye başlanılmış ama yine de uygun fiyatlara temin edebileceğiniz yerler var sanırım.

4 Ağustos 2010 Çarşamba

posted by nesin sen? at 01:23

MY style banyo dolapları fiyatları

MY Style genellike sytle olarak yanlış yazılan bir diğer talihsiz mobilya markası olarak karşımıza çıkıyor Talihsiz derken aslında o kadar da değil çünkü birbirinden şık banyo dolabı dolabı ve ucuz fiyatları ile her zaman tüketicinin ilgisini çekecek gibi duruyor. Bu aralar daha çok İstanbul civarında hizmet veren firmanın aslında diğer şehirlerimizde de ufak tefek şubeleri var. Bunun dışında dekorasyon alanında da çok şık ürünlerinin olduğunu söyleyebilirim.

3 Ağustos 2010 Salı

posted by nesin sen? at 01:23

salon çiçeği çeşitleri

Salon çiçekleri daha çok salonlarda görmeye başladığımız (?) güzel çiçeklerdir. Bunları ayrı ayrı satan yerler falan da türemiştir. Her şey gibi bu geleneğinde sektörleştirilmeye başladığını söylersek yanlış olmaz. Bunlara ait bitkileri kendileri mi yetiştiriyorlar yoksa hazır mı alıyorlar bilmiyorum ama fiyatların oldukça yüksek olduğu bilinen bir şey. Bu nedenle resimleri koymaya çok da gerek görmüyorum. Aslında görmek de lazım ama ne yapabilirim.

2 Ağustos 2010 Pazartesi

posted by nesin sen? at 01:22

büyük saksı fiyatları

Büyük saksılar hem balkonlar da hem de bahçelerde çokça kullanılan ürünler arasında yerini alıyor. Bir çok yapı markette bu tarz ürünler bulunuyor ve uygun fiyatlara alıcı bulunuyor. Bu nedenle lütfen birbirinden şık modelleri olan rahat temin edilen bu büyük saksılar yerine ŞOK yoğurt kabı kullanmayın. Her yerde O yazısı silinmiş ŞOK yoğurt kabı görmekten bıktım. Teşekkürler.

1 Ağustos 2010 Pazar

posted by nesin sen? at 01:22